Voor de mensen die zich afvragen waar je je nou precies rekening mee moet houden tijdens het maken van een website. Dan heb ik een leuke website gevonden, misschien bij sommige al bekend.
http://webrichtlijnen.overheid.nl/richtlijnen/
- [richtlijnen] Website ontwikkeling!
-
04-01-2008, 18:34 #1
- Berichten
- 854
- Lid sinds
- 19 Jaar
[richtlijnen] Website ontwikkeling!
-
In de schijnwerper
Senior Designster - top kwaliteit - 16 uur per week - per maand - 350 euroFreelance / WerkGezocht: booking.com affiliate accountsOverige dealsErvaren WordPress & WooCommerce Developer – Pixel-perfect & Whitelabel maatwerk!Freelance / WerkLinkvada.com Linkbuilding Platform: Direct Linkbuilden op 77.000+ premium domeinenLinkpartners -
04-01-2008, 21:44 #2
- Berichten
- 68
- Lid sinds
- 17 Jaar
En om je site te laten controleren door hun:
http://webrichtlijnen.overheid.nl/toetsen/
-
04-01-2008, 22:51 #3
- Berichten
- 696
- Lid sinds
- 19 Jaar
Ben ik nog niet eerder tegen gekomen, zeer bruikbare link, vooral die toetsing is erg handig. Al is het niet erg streng volgens mij. Als je html en css W3C valid is dan voldoe je hier volgens mij ook al aan bijna alle standaarden.
Alleen dit vind ik nogal vaag:
"Maak de functie van de website niet afhankelijk van optionele technologie, zoals CSS en client-side script: optionele technologie dient de informatie op de site en het gebruik ervan te complementeren en niet de toegang ertoe te belemmeren wanneer deze technologie niet ondersteund wordt."
Aan de ene kant zeggen ze dus dat CSS gebruikt moet worden voor de website, maar aan de andere kant zeggen ze dat de website niet afhankelijk mag zijn van CSS? Ik begrijp dit niet helemaal..
Bedankt voor de link!
-
05-01-2008, 15:12 #4
- Berichten
- 140
- Lid sinds
- 17 Jaar
Wat men bedoeld Joël, is dat ook zonder CSS je website browsebaar moet zijn. Zorg dus voor goede semantiek, waardoor de belangrijkste zaken bovenaan staan, en de minder belangrijke zaken onderaan.
In firefox kun je met behulp van de webdevelopers-addon eenvoudig de CSS van een pagina uitzetten, en bekijken hoe ie er dan uitziet. Het gaat er dan dus niet om dat ie er mooi uitziet, maar dat ie browse- en leesbaar is. Dit voornamelijk voor mensen met een visuele beperking. Zij gebruiken namelijk spraakprogramma's die de website link voor link, en woord voor woord voorlezen. Zorg daarom ook bij het gebruik van plaatjes voor goede alt en title teksten.
Plaats een
- + Advertentie
- + Onderwerp
Marktplaats
Webmasterforum
- Websites algemeen
- Sitechecks
- Marketing
- Domeinen algemeen
- Waardebepaling
- CMS
- Wordpress
- Joomla
- Magento
- Google algemeen
- SEO
- Analytics
- Adsense
- Adwords
- HTML / XHTML
- CSS
- Programmeren
- PHP
- Javascript
- JQuery
- MySQL
- Ondernemen algemeen
- Belastingen
- Juridisch
- Grafisch ontwerp
- Hosting Algemeen
- Hardware Info
- Offtopic