Omschrijving website:
URL: Modellen-gezocht.net

Een website bedoeld om modellen in contact te laten komen met fotografen. Concept is vrij eenvoudig: Een model meldt zich aan per email, na wat standaard vragen wordt zij geplaatst op de website en is iedereen die zich met fotografie bezighoudt, vrij om te reageren tegen een vergoeding van 1 euro per reactie.

Naast het modellen gedeelte is er ook een mogelijkheid om via het forum te participeren, dit is nagenoeg nog rustig maar de leden lopen wel al binnen.

Omdat het succes van modellen-gezocht.net aardig is aangeslagen, is er ook een contract beschikbaar dat is getekend met een fotograaf om een aanbieding te doen voor modellen die er wel serieus belang bij hebben. Kortgezegd houdt dit in dat voor 85 euro een model een pro fotoshoot kan krijgen in een echte studio door iemand die hiervoor gekwalificeerd is, met tot op 20 portretfoto's op een zeer mooie manier. Dit is op het moment van schrijven nog niet actief, maar dit is wel al getekend en ligt in de startblokken. Hiervoor zal promotie op de website gemaakt moeten worden. De verdiensten voor (wellicht) de nieuwe eigenaar zullen 20 euro per fotoshoot bedragen. Deze dienen het liefst te worden verrekend met een BTW nummer.

Het betaalsysteem is destijds custom gemaakt door een mede-sdér wat gekoppeld is via targetpay. Op het moment van schrijven is er voor deze maand 1 serieuze reactie geweest naar 1 van de modellen met een opbrengst van 0,17cent. 83 cent gaat naar Targetpay helaas. Hier zou moeten worden gekeken of er niet meer betaalmogelijkheden kunnen worden gekoppeld, zoals 0900-nummer, paypal en sms. Hiermee vergroot je de kans op de mogelijke leads van fotografen die belang hebben bij een model.

De modellen zijn echt. De aanmeldingen hebben plaatsgevonden per email. Elke aanmelding per mail is bewaard, inclusief originele foto's (Onbewerkt dus). Ook vind je hier hun contactgegevens etc etc in terug. Via een simpele Mysql uitvoer kan je eenvoudig alle mail-adressen extracten voor toekomstige nieuwsbrieven. De leeftijden varieren vanaf 15 tot en met 40+ jaar.

Traffic en verkeer ligt dagelijks op 80 ~ uniek, met standaard nummer 1 op google onder Modellen gezocht, model gezocht en nog veel meer keywords. Het verkeer groeit maandelijks richting 2GB. Op het begin toen de website net actief was, was er alleen een mogelijkheid om 1 foto per profiel te uploaden. Deze is nu uitgebreid tot op 10 foto's per profiel. Een voorbeeld hiervan is te vinden op Profiel Diana. Er zou dmv een lightbox functie, met een mouse over de overige afbeeldingen vergroot kunnen worden. Ivm beperkte tijd en verbinding heb ik dit zelf nog niet gedaan, maar het vergroot 'de ervaring' om een beter beeld te krijgen van het betreffende model, en natuurlijk weer leads te doen.

Seo, als ik ergens veel tijd aan besteed heb is het hier wel :) De site is in een korte tijd heel hard gestegen en blijft onbetwist nummer 1 op modellen gezocht. Deze keywords, en de rest van de site heb ik de laatste tijd goed mijn best op gedaan. Om je een inzage te geven in de trefwoorden waarmee deze site gevonden wordt verzoek ik je hier te kijken. De website heeft een enorme potentie om met de rest van de modellen-gerelateerde websites, te concurreren.

Inkomsten, er wordt flink wat afgeklikt. De leads per click zijn hoog; 1,50€ per 3 clicks per dag is geen uitzondering. Voor de afgelopen maand is er een verdiensten via adsense geweest van 11€ (klikbaar). Integreer je de adsense nog eens mee in het forum, en verspreid je ze over de pagina's waar het meeste gekeken wordt, vergroot je wederom de klik-ratio. Targetpay met ideal, zoals ik al eerder zei, is niet voldoende om men over de streep te trekken. Zet daar een SMS, 0900-nummer en paypal optie bij en de verdiensten worden vergroot. Ook de reacties, of deze nu zijn betaald of niet, worden standaard opgeslagen in de database. Handig om die als in de toekomst ook voor een mailinglist te gebruiken, of om puur te controleren of men wel geen ongepaste reacties versturen gaat.

Als laatst statistieken, aangezien Awstats een tikkeltje onbetrouwbaar is lever ik de stats vanaf augustus mee via analytics, welteverstaan bezoekersbronnen en aantal bezoekers vanaf aug in beide PDF formaat :)

Qua advertenties is er natuurlijk wel wat gedaan, maar het grootste succes van al het verkeer is te wijten aan de power van de zoekmachine. Ik heb daarom geen betaalde advertenties geplaatst, op hoogstens wat kleine ads, 1x op marktplaats een zoekertje en wat linkruils.

Wat je er nog meer bijkrijgt:
- Een sitemap-generator, die dmv cronjob te automatiseren valt.
- Alle logins tot elk gedeelte, forum, sitemap-tool, ook de backend en de mail. Deze is vrij eenvoudig, hier kan men een profiel invullen, tot op 10 foto's plaatsen en alles wordt seo-technisch voor je opgebouwd.
Alle originele aanmeldings-mailtjes, met alle originele foto's aan toe (250MB?)
Documentatie op eventueele php-software die in de site werkzaam is.
- Eventueel webhosting, gratis voor een half jaar geleverd door Correcthosting
De website Fotograaf-gezocht.net / .nl
De domeinnaam Exclusive-models.nl


Voor wie is deze site niet bedoeld?
Goudzoekers, mensen zonder geduld. Dit is een website met potentie, in alle vormen en maten. Het vereist wel iemand of een complete BV, die de moeite wilt nemen dit tot een echt succes te brengen. En de vruchten zullen dan ook zeker geplukt worden. Deze site heeft aandacht nodig, een nieuwe layout, een actief team die wat kan doen met de modellen (Het is ook mogelijk een gratis fotoshoot aan te bieden in ruil voor een prijsvraag, geleverd door de fotograaf die de fotografie voor de aanbieding van 85 euro, verzorgen gaat), zowiezo de opmaak van de modellen-pagina verbeteren kan, alles is in lelijke TD's opgebouwd en wegens incompatible Internet explorer, moet je helaas met 80.000 breaks gaan werken om het enigzins goed te krijgen. Browser zoals firefox heeft hier overigens geen issue's mee. Omzetten naar Div zou wonderen doen :)

En wat is de vraagprijs?

In ieder geval geen low budget. Kan ik 'm niet verkopen? Dan is dat ook geen probleem, dan liggen de werkzaamheden maar ietsjes langer stil, maar dan werk ik deze site gewoon zelf uit. Het verkopen is enigzins wegens tijdgebrek, onder voorbehoud. De minimale vraagprijs is 525 euro, met een buynow van 1200 euro. Uitwerken tot een daverend succes is de nu inlegprijs, een schijntje :)

Heb je nog vragen?

Ik heb natuurlijk mijn best gedaan zoveel mogelijk uit te leggen, maar blijvende vragen kunnen natuurlijk altijd blijven. Stel ze in deze thread of anders via PM :)