-velu-wheels-png
Velu Wheels is een jong merk dat zich richt op het leveren van handgespaakte carbon wielen voor de racefiets. Velu Wheels heeft hiervoor een eigen supply chain opgezet waarbij het spaakwerk wordt uitbesteed aan een professioneel (en erkend) wielbouwer.

Halverwege 2020 ben ik begonnen met het opzetten van het merk. Wat er zoal gedaan is:


  • Dé perfecte leverancier gevonden voor de velgen
    Er zijn diverse tests gedaan met verschillende velgleveranciers. Hier is een leverancier uitgekomen die de test met glans heeft doorstaan. De wielen zijn zeer enthousiast ontvangen door een professioneel wielrenner.
  • Velu Wheels als merk laten registreren bij het Benelux merkenregister
  • Professioneel logo ontwerp
  • Professioneel webdesign op VeluWheels.com (website is te bereiken middels een toegangscode welke je bij mij kan opvragen)
  • Webteksten, geschreven door een professionele tekstschrijver
  • Inkoop van 26 velgen met logo
  • Inkoop van 50 wieltassen met logo (gratis mee te sturen bij elk bestelling)
  • Inkoop verzenddozen met logo
  • Contacten gelegd met een aantal ex-professionals die de wielsets willen testen en willen reviewen voor de website. Je mag als ruil hiervoor fotomateriaal en quotes van de profs gebruiken op de site.
  • Contacten gelegd met wielbouwers

Huidige status
De webshop staat nog niet live. Reden hiervan is dat eigenlijk alles klaar staat. Echter, vanwege de coronacrisis is het momenteel niet mogelijk om naven in te kopen bij de leverancier.

Aangezien het idee was om premium racewielen te gaan verkopen, wilde ik ook werken met premium naven. Naven van DT Swiss en Hope (beide zeer betrouwbaar en hoge kwaliteit). Echter, de levertijd staat vanwege corona op begin 2022.

Nu heb ik onlangs contact gelegd met een ander merk welke kwalitatief goede naven verkoopt. Dit is een OEM leverancier. Oftewel, het is mogelijk om de merknaam Velu Wheels te laten graveren / bestickeren op deze naven.

Er kan goed verdiend worden met de shop met een brutowinst van ruim € 400,- per verkochte wielset.

Waarom verkopen
Ik hoef de shop niet per sé kwijt. Echter, ben al een jaar bezig geweest om alles in te richten zoals het nu staat. Al het belangrijke voorwerk is gedaan. In principe staat de shop zo goed als klaar om live te gaan.

Enige wat nog ontbreekt zijn de naven (maar dit kan evt. opgevangen worden door de naven in te kopen bij de OEM leverancier). Ik wilde graag werken met DT Swiss en Hope naven. Maar dan moet ik nog geduld hebben tot 2022. En geduld heb ik niet, vandaar dat ik nu een beetje op het punt zit om de site van de hand te doen.

Prijs
Er is totaal voor zo’n € 10.000,- geďnvesteerd in de webshop. Belangrijk om aan te geven dat de vele uren (+/- 200) die ik ermee bezig ben geweest niet zit inbegrepen in dit bedrag.

De vraagprijs voor het geheel is € 10.000,- excl. btw.

Heb je interesse? Stuur me een bericht. Je kan toegang krijgen tot de site middels een code welke ik je kan toesturen.

-black-black-jpg