Je hebt nooit met error_reporting(E_ALL); gewerkt en beseft daarom niet dat het eigenlijk niet klopt. Zonder error_reporting(E_ALL); kijkt apache tijdens het uitvoeren van je scripts door de vingers.
Verwarm daarom nooit koude koffie met warme koffie, ga jezelf verbeteren plaats overal error_reporting(E_ALL); boven en ontdek het aantal fouten dat je maakt tijdens het programmeren om jezelf te professionaliseren.
- [PHP]Geen inlogform te zien
-
05-09-2009, 14:01 #16
- Berichten
- 1.483
- Lid sinds
- 16 Jaar
-
05-09-2009, 14:03 #17
- Berichten
- 548
- Lid sinds
- 16 Jaar
Edit: Al toegevoegd maar nog steeds wit scherm :(
Laatst aangepast door Milan Drossaerts : 05-09-2009 om 14:12
-
05-09-2009, 14:28 #18
- Berichten
- 1.483
- Lid sinds
- 16 Jaar
Als je nu met error_reporting(E_ALL); aan geen errors ontvangt en een onjuiste afhandeling van je programmeer werk ontvangt dien je alles opnieuw na te lopen met een zuiver geheugen. Ga goed na wat elke variabel voor waardes bevat en wat wel / niet mogelijk is bij debuggen. Daarna kun je in statements bijvoorbeeld die('test'); plaatsen om te zien welke statement juist wel/niet wordt uitgevoerd. Vaak zit de fout in een denk fout.
Om nog even terug te komen op de error_reporting:
Je zegt als het ware: "Tja waarom heb ik er nog nooit last van gehad ik gebruik het nooit". Je kunt het vergelijken met de HTML validator, de site met 200 errors werkt prima maar toch bevat het onjuistheden (de 200 errrors). Je PHP werkt prima, maar bevat onjuistheden. Error_reporting(E_ALL); is je PHP validator die aangeeft waar de fouten zitten.
Daarnaast is error_reporting E_ALL gewoon handig, stel je maakt een schrijffout actoin (ipv action) en je merkt dit zelf niet op. Je controleert je uitvoering en ontvangt van E_ALL de foutmelding: "Undefined index: actoin in..." dan weet je direct wat er fout gaat en los je het zo op.Laatst aangepast door Arek van Schaijk : 05-09-2009 om 14:37 Reden: Automatisch samengevoegd.
-
05-09-2009, 18:31 #19
- Berichten
- 613
- Lid sinds
- 19 Jaar
Controleer ook eens of je wel alle ifjes juist hebt afgesloten en voor deze regel ($id = $_GET['id']) geldt hetzelfde als voor de $_GET['actie'].
Tevens kun je van de update query (instellingen), 1 query van maken ipv 2 en uiteraard even de input beveiligen.
Ja klopt, sommige wazige hosting bedrijven net zoals bij One.com hebben een controlepaneel functionaliteit waar je PHP errors in/uit kan schakelen. Persoonlijk vind ik dat (buiten dat het irritant is) ook gewoon zinloos, had dan als groot hosting bedrijf een betere functionaliteit voor de site bedacht ;-)
Maar goed, dit komt haast niet voor tenzij je het zelf in .ini uitschakelt.Laatst aangepast door Dannyvw : 05-09-2009 om 18:44
-
05-09-2009, 18:35 #20
- Berichten
- 1.483
- Lid sinds
- 16 Jaar
Dit gedeelte vind ik niet gepast, bij javascript is het zo dat je document.write (javascript's echo) op elke regel opnieuw moet beginnen. Bij PHP kan het maar is het niet gepast:
PHP Code:echo "De beheerder ";
echo $_POST['naam'];
echo " is succesvol toegevoegd. <b>Let op! Onthoud het wachtwoord goed, het wachtwoord kan niet meer achterhaald worden!</b><br />";
PHP Code:echo 'De beheerder ',
$_POST['naam'],
' is succesvol toegevoegd. <b>Let op! Onthoud het wachtwoord goed, het wachtwoord kan niet meer achterhaald worden!</b><br />';
Plaats een
- + Advertentie
- + Onderwerp
Marktplaats
Webmasterforum
- Websites algemeen
- Sitechecks
- Marketing
- Domeinen algemeen
- Waardebepaling
- CMS
- Wordpress
- Joomla
- Magento
- Google algemeen
- SEO
- Analytics
- Adsense
- Adwords
- HTML / XHTML
- CSS
- Programmeren
- PHP
- Javascript
- JQuery
- MySQL
- Ondernemen algemeen
- Belastingen
- Juridisch
- Grafisch ontwerp
- Hosting Algemeen
- Hardware Info
- Offtopic