Beste ondernemers,
Na jaren lang een beetje gerommeld te hebben en van focus te wisselen, wil ik graag eindelijk een keer serieus beginnen met ondernemen. Ik heb een project waar ik al heel lang aan wil beginnen en het nu ook een keer serieus aan te pakken. Ik heb een aantal vragen die ik graag aan jullie stel.
1. Ik kreeg voorheen al te horen dat mijn website op een hosting (reseller versio) staat, wat je reputatie kan beschadigen omdat je het deelt, en in het algemeen geen goede servers zijn. Ik zoek dus een goede hosting waar ik een eigen IP heb en geen downtime. Heeft iemand voor mij een goede tip/adres waar ik terecht kan voor een server? En is dit de juiste manier om mee te beginnen of toch anders?
2. Ik vraag me ook af hoe en waar jullie alles bewaren van gevoelige gegevens, zoals plannen voor je website, bestanden, wachtwoorden etc. Is daar een bepaald programma voor of hebben jullie gewoon alles op je pc staan? Ik zat zelf te denken om gewoon een werkaccount en prive account te maken op mijn laptop en pc.
3. Is het verstandig om een onderneming op te richten (ik verwacht komende 6 maanden nog geen omzet te draaien), of pas mee beginnen als ik echt groter word en ga beginnen?
Voor de rest weet ik dat het beste advies is om gewoon te beginnen, en dat ga ik ook doen :) Alvast bedankt voor jullie antwoorden.
- Serieus beginnen met ondernemen, hoe pak ik het beste aan?
-
01-10-2017, 18:55 #1
- Berichten
- 415
- Lid sinds
- 16 Jaar
Serieus beginnen met ondernemen, hoe pak ik het beste aan?
-
-
01-10-2017, 19:30 #2
64BitsWebhosting.EU
- Berichten
- 2.085
- Lid sinds
- 18 Jaar
Re: Serieus beginnen met ondernemen, hoe pak ik het beste aan?
1. Wij zijn zelf hoster dus ik ga nik zeggen over Versio. Maar met goede shared hosting is niks mis mee en een eigen ip is (zeker in het begin) helemaal niet nodig. Downtijd kun je altijd krijgen, maar bij goede hosters is die kans uiteraard een stuk kleiner. Hosters met een eigen platform (10-20+ eigen servers bv) kunnen hun eventuele problemen meestal niet afschuiven op anderen dus daar kun je ook wel verwachten dat ze meer gemotiveerd zijn om een goed systeem te hebben. Resellers van een hoster kun je als bedrijf beter laten zitten dus.
2. Waar je het opslaat is meestal niet zo belangrijk, zolang je maar zorgt dat je altijd recente backups hebt waar je aan kunt. Zo vind ik zelf een Mac met een Timemachine veiliger dan ergens in de cloud droppen waar je verder weinig over te zeggen hebt. Een beetje best practices kwa veiligheid aanhouden is natuurlijk altijd goed. Tools genoeg daarvoor, maar dan ben je weer afhankelijk van die tools natuurlijk. Als je zeker wilt weten dat niemand in je zooi snuffelt -> lokaal bewaren, backuppen en encrypten.
3. Wil je iets verkopen (product / dienst) dan moet je een onderneming starten anders kun je geen facturen sturen. Als je de komende 6 maanden dit nog niet doet omdat je nog in de opbouwfase zit, dan kun je daar natuurlijk gewoon 6 maanden mee wachten. Het komt natuurlijk wel professioneler over als je het wel doet en in bepaalde gevallen is het ook wel een 'moetje'.
-
02-10-2017, 07:31 #3
- Berichten
- 5.670
- Lid sinds
- 18 Jaar
Re: Serieus beginnen met ondernemen, hoe pak ik het beste aan?
1) Ik host zelf niet bij Versio, maar als je even zoekt op SD zul je lezen dat men er meestal allerminst tevreden over is. Er is verder niets mis met shared hosting, op één nadeel na: alle jouw websites staan achter één FTP wachtwoord. Als een hacker daar achter komt, dan kan hij al jouw sites overnemen. Betaal liever een paar euro meer voor een reselleraccount, dan kun je zelf FTP accounts voor iedere website maken. Dat kan je echt uren, zo niet dagen ploeteren schelen als jouw site gehackt is. Dan hoef je er namelijk maar één op te schonen, en niet een groter aantal. Gebruik liever ook geen Filezilla als FTP client, maar WinSCP. Daarmee worden de FTP gegevens toch wat veiliger op jouw PC opgeslagen (achter een hoofdwachtwoord, en fatsoenlijk encrypted)
2) Dat kan ook prima in Google Drive. Kun je eventueel zelfs als virtuele harde schijf gebruiken. Denk ook aan goede backups! Naast een cloud-backup zet ik er bij voorkeur ook eentje wekelijks op een externe harde schijf, die ik op een veilige plek opberg.
3) Eens met wat John zegt. Bewaar wel alle facturen van de gemaakte kosten, die kun je alsnog in jouw administratie inbrengen. Als jouw inkomsten van affiliates/Google Adsense komen hoef je je trouwens niet per se als ondernemer in te schrijven, dan kun je je inkomsten ook als overige inkomsten bij je aangifte inkomstenbelasting opgegeven. Dan mis je wel de nodige belastingvoordelen voor ondernemers.
Plaats een
- + Advertentie
- + Onderwerp
Marktplaats
Webmasterforum
- Websites algemeen
- Sitechecks
- Marketing
- Domeinen algemeen
- Waardebepaling
- CMS
- Wordpress
- Joomla
- Magento
- Google algemeen
- SEO
- Analytics
- Adsense
- Adwords
- HTML / XHTML
- CSS
- Programmeren
- PHP
- Javascript
- JQuery
- MySQL
- Ondernemen algemeen
- Belastingen
- Juridisch
- Grafisch ontwerp
- Hosting Algemeen
- Hardware Info
- Offtopic