Als ze niet meer met je willen samenwerken verkoop je toch gewoon dat hele script(of dreig je hier mee).
- Klant zegt af na meningsverschil
-
14-07-2009, 17:31 #16
- Berichten
- 560
- Lid sinds
- 17 Jaar
-
14-07-2009, 17:32 #17
- Berichten
- 23
- Lid sinds
- 16 Jaar
Msn berichten zijn die ook rechtsgeldig?
Helaas ben ik verkeerd in mijn antwoord. Normaliter niet. Want er is geen direct bewijs de persoon achter de pc ook op dat moment aan het chatten is of emails typt.
Dus ik denk dat je zal bot vangen...
Probeer gewoon na een maand of 2 alles gewoon te verkopen. Iedereen zal vergeten zijn wat er gebeurd is en jij krijgt nog een mooie prijs voor.
Groeten,
Thijs
-
14-07-2009, 17:33 #18gast12875 Guest
Als ik me niet vergis zijn emails wel rechtsgeldig?
-
14-07-2009, 17:39 #19
- Berichten
- 23
- Lid sinds
- 16 Jaar
Nou je kan dat echt niet bewijzen! Want als de schuldige nu zegt dat hij aan 5 personen alles geeft paswoord inclusief. (Er bestaan zo'n domme mensen! Maar op dit moment slim gezien)
Dan is er totaal geen bewijs want wie heeft dan die mail gestuurd? De schuldige of die andere 5. Dan treft de persoon geen schuld.
-
14-07-2009, 17:45 #20
- Berichten
- 1.197
- Lid sinds
- 17 Jaar
en emails zijn door iedereen te sturen met andere afzender
-
14-07-2009, 17:48 #21
- Berichten
- 23
- Lid sinds
- 16 Jaar
Hmhm effe een paar advocaten sites bekeken ivm met emails.
Wie dus een e-mail stuurt met daarin een koopopdracht, zit aan die overeenkomst vast. Dat geldt ook voor het drukken op een knop met "Bestelling plaatsen" er op trouwens. Zo'n overeenkomst is dan wel een koop op afstand en daar gelden bijzondere regels voor.
Overeenkomsten zijn trouwens niet alleen formele contracten zoals het afnemen van diensten, het kopen van producten of het huren van een huis of een kettingzaag. Juridisch gezien is elke afspraak tussen twee personen een overeenkomst. Iemand die een camera leent, sluit een overeenkomst met de eigenaar daarvan. Als hij dan later mailt "ik zal je de camera volgende week teruggeven", dan zit hij aan die afspraak vast. En die e-mail is daar bewijs van.
E-mail als geschrift
Het Burgerlijk Wetboek regelt in artikel 227a van boek 6 dat overeenkomst die schriftelijk gesloten moet worden, ook via een elektronisch document (zoals e-mail) afgehandeld mag worden als er aan vier eisen voldaan is.
- Raadpleegbaar door partijen: het moet door beide partijen gemakkelijk te lezen en te verwerken zijn. Een bestandsformaat gebruiken dat de wederpartij niet kan openen, maakt de overeenkomst ongeldig.
- Authenticiteit voldoende gewaarborgd: de overeenkomst moet niet makkelijk te manipuleren of te wijzigen zijn. Een optie om hieraan te voldoen, is de tekst te voorzien van een digitale handtekening van beide partijen.
- Dateerbaar: vaak is het belangrijk om te weten wanneer een overeenkomst is gesloten, bijvoorbeeld omdat hij na een zekere tijd vervalt. De datum moet af te leiden zijn uit het elektronische document.
- Partijen moeten identificeerbaar zijn: wie een overeenkomst sluit, moet wel kunnen weten met wie. Ook hier kan een digitale handtekening helpen, want deze zijn vaak via certificaten aan identiteiten gekoppeld. Andere manieren om de identiteit van partijen vast te kunnen stellen, mogen natuurlijk ook.
Ontbinding en opzegging
Zie ook
Artikel 267 van boek 6 bepaalt dat als een overeenkomst langs elektronische weg is gesloten, hij tevens door een elektronische verklaring kan worden ontbonden. Ook deze verklaring moet voldoen aan de hierboven genoemde eisen van raadpleegbaarheid, verifieerbaarheid en de identiteit van de partijen.
Veel elektronische dienstverleners zetten in hun algemene voorwaarden dat overeenkomsten (zoals abonnementen op telefonie of Internet) alleen schriftelijk kunnen worden opgezegd. In theorie kan zo'n overeenkomst dus ook per digitaal getekende e-mail worden opgezegd. In de praktijk is het wachten op de eerste klant die hierover naar de rechter stapt, zodat hier jurisprudentie over komt.
-
14-07-2009, 18:06 #22
- Berichten
- 335
- Lid sinds
- 17 Jaar
Ik heb dit verhaal al vaak gelezen en ook zelf al ervaring mee. Website gemaakt, met contract, ondertekend en al en geen poot om op te staan.
Heb dit bij mijn advocaat neergelegd, maar de persoon in kwestie (wonende aan het adres op het contract) geeft aan "dit niet te zijn". Als je via msn contact hebt kun je ook voor jezelf nooit zeker weten of dit zo is of niet.
De procedure die daar achter weg komt om wel aan je geld te komen is zo lang en kost jezelf altijd in eerste instantie geld dat ik het heb laten schieten en heb verkocht/weggegeven aan een kennis van mij welke het goed kon gebruiken. Tenminste iemand tevreden mee gemaakt.
In deze gevallen sta je zelf meestal niet zo sterk, helaas zijn er van die figuren die hier misbruik van maken. Ik zou in jouw situatie gewoon het spul doorverkopen en niet weer beginnen voor je óf de aanbetaling hebt of een goed contract.
-
14-07-2009, 18:14 #23
- Berichten
- 113
- Lid sinds
- 15 Jaar
Het contract heeft alle problemen ingeluid. Ik heb een contract gekregen. Die laten controleren door een advocatenbureau. Daaruit bleek dat er geen woord van klopte. Ik dus naar die persoon (op msn, hij woont niet in Nederland). Hij vertelde mij dat we "op goed vertrouwen" verder zouden moeten werken. Prima voor mij, maar dan wil ik wel een aanbetaling.
- hier had ik al afgehaakt, je was goed bezig met het contract, alleen deze klopte niet, dit had al een belletje moet rinkelen, en zeg nu zelf in zaken via msn of elders via sites (waar je niet zeker weet wie je voor je hebt) op goed vertrouwen !!!??? hmmmm niemand is op internet op goed te vertrouwen, als je met die zin al begint dan weet je precies wat je kan doen om dit al ruim zien aankomen, of om te verkomen.
-
14-07-2009, 18:30 #24gast11444 Guest
'Wet Kopen op Afstand' is niet geldig in het geval van maatwerk, zoals hier het geval is. In principe is alles 'legaal' in orde.
Als ik jou was zou ik het script verkopen... wellicht de lay-out niet omdat jij daar niet voor betaald hebt (lijkt me), maar in ieder geval het script.
-
15-07-2009, 08:21 #25
- Berichten
- 349
- Lid sinds
- 17 Jaar
Je probleem is vooral dat jij een minderjarig individu bent en de wederpartij zich niet in Nederland bevindt. Hoe "slecht" het contract ook opgezet is: jij hebt een overeenkomst en die is afdwingbaar. Heel simpel gezegd kun jij een rechter best duidelijk maken dat jij zo'n 90% van de verplichtingen in de overeenkomst bent nagekomen en een beroep doen op winstderving. Maar aangezien je minderjarig bent, geen bedrijf hebt en zaken doet met buitenlanders zal dat je nergens brengen.
Mijn advies: leer hiervan en laat het verder voor wat het is. 10% van 50.000 euro per maand klinkt fantastisch, maar je had zelf ook wel mogen inzien dat dat te mooi was om waar te zijn.
Voor de volgende keer: zorg voor een goede en duidelijke overeenkomst en zet deze ook op schrift. De overeenkomst moet een duidelijke vergoedingsstructuur bieden. Zelfs al is er een periodieke uitbetaling op basis van de inkomsten van de website, zorg dat er een minimumbedrag uitgekeerd wordt. Vraag daarnaast ook handlichting aan en schrijf je in bij de KvK. Bedenk van tevoren hoe afdwingbaar je overeenkomst is. Als je zaken doet met buitenlanders is dat al een stuk lastiger.
Nog veel belangrijker trouwens: ontmoet elkaar. Als dat niet kan bel je een paar keer, je zorgt dat iemand volledig na te trekken is. Trek diegene daarna trouwens ook na.
-
15-07-2009, 08:23 #26
- Berichten
- 107
- Lid sinds
- 16 Jaar
Okee, allemaal hartstikke bedankt!
Ik zal het script tot in de puntjes afmaken en dan aanbieden op oa SiteDeals. Ik zie wel dat mensen het verkeerd opnemen. Nadat het contract ongeldig bleek, ben ik gestopt met alle werkzaamheden; ben niet verder gegaan!
Hartelijk bedankt allemaal!
-
15-07-2009, 09:21 #27
- Berichten
- 23
- Lid sinds
- 16 Jaar
Ik zou wel een paar weekjes wachten om alles naar buiten te brengen. Zodoende dat je zonder een reden (heeft niemand zakens mee) toch nog wat geld kunt krijgen.
Plaats een
- + Advertentie
- + Onderwerp
Marktplaats
Webmasterforum
- Websites algemeen
- Sitechecks
- Marketing
- Domeinen algemeen
- Waardebepaling
- CMS
- Wordpress
- Joomla
- Magento
- Google algemeen
- SEO
- Analytics
- Adsense
- Adwords
- HTML / XHTML
- CSS
- Programmeren
- PHP
- Javascript
- JQuery
- MySQL
- Ondernemen algemeen
- Belastingen
- Juridisch
- Grafisch ontwerp
- Hosting Algemeen
- Hardware Info
- Offtopic