Sinds een klein jaar houdt ik me bezig met freelance webdevelopment opdrachten (ontwerp en programmeren).
Omdat ik me niet bezig wil houden met hosting laat ik mijn opdrachtgevers zelf hosting regelen. Over het algemeen kan ik met de door mijn klanten aangevraagde pakketten prima uit de voeten.
Echter ik heb een paar keer te maken gehad met hosting-partijen die hun shared hosting pakketen zodanig overloaden dat de content langzaam inlaad of de mysql-server timeouts geeft. Ook een de lijst van requirements die ik vooraf opgeef komt vaak niet overeen met het pakket wat aangevraagd wordt.
Waarschijnlijk begrijpen jullie het al in theorie en contractueel wil en heb ik niets met hosting te maken maar mijn opdrachtgevers komen bij problemen wel bij mij terrecht. Ik heb immers een relatie met mijn opdrachtgever en het hosting-pakket is aangevraagd via een invulscherm met automatische incasso.
Kortom: "ik heb frustraties en verlies tijd waarvoor niet betaald wordt"
Ik zit nu een beetje met een kip - ei probleem.... zelf ergens een dedicated server of vps afnemen... reseller hosting pakket nemen? Of blijven werken met shared hosting pakketen van mijn klanten? Mijn droom is een shared hosting partner die een vette SLA kan afgeven waarop zowel ik als mijn opdrachtgever kan bouwen.... bestaan dergelijke partijen?
De vraag aan de forum lezers hoe pakken jullie hosting aan? Hebben jullie ervaring met shared-hosting partijen die een SLA aanbieden? Waar moet een SLA precies aan voldoen? Hoe zouden jullie mijn kip-ei probleem oplossen?
- Hosting voor mijn Freelance opdrachten
-
24-09-2009, 21:50 #1
- Berichten
- 2
- Lid sinds
- 16 Jaar
Hosting voor mijn Freelance opdrachten
-
-
24-09-2009, 21:59 #2
- Berichten
- 1.041
- Lid sinds
- 17 Jaar
Om maar even in dezelfde termen te blijven praten vette SLA's kosten vet veel geld. Wanneer je erg specifieke eisen hebt voor je scripts is shared hosting wellicht niet waar je op moet doelen. Wat je kan doen is een hosting partner zoeken, de instellingen van hun shared hosting pakketen bekijken, en daarop specifiek scripts/ websites maken. Dan weet je zeker dat de hosting die je erbij levert goed werkt voor je klanten.
Laatst aangepast door Daniel F : 24-09-2009 om 22:15
-
24-09-2009, 22:02 #3
- Berichten
- 2.971
- Lid sinds
- 18 Jaar
Bekend probleem.
Een algemene oplossing is er niet, het is meer een oplossing waar jij je het beste bij voelt.
Volledig uitbesteden;
klanten kloppen altijd bij je aan (ken het probleem)
Semi uitbesteden;
Maak een afspraak met een hostingtoko dat je een vergoeding krijgt per aangebrachte klant. Verwijs dan zoveel mogelijk door maar met de kleine vergoeding kun je wellicht wel soms de klant helpen.
White label;
Reseller pakket, jij factureert de klant, jij doet de support maar bent ook verantwoordelijk. Maar ga dan niet voor dubbeltjeshosting.
Je hebt als freelancer veel contact met de klant en ook met hosting zullen ze meer dan gebruikelijk vragen. Je klant is geen nummertje, daar mag best wat tegenover staan.
VPS, Servers, etc; Als freelance developer moet je daar zelf niet aan beginnen als je echt developer wil zijn.
Ik heb zelf ook het probleem sommige klanten hebben budgethosters, maar een aantal klanten host ik ook zelf (verdien ik natuurlijk ook wat mee). Maar ik ga niet voor een paar euro hosten want klanten zijn bij mij geen nummers.
Overigens heb ik wel eigen servers maar dat komt doordat de schaalbaarheid groter is.
-
25-09-2009, 07:48 #4
- Berichten
- 41
- Lid sinds
- 16 Jaar
Joi Jaap,
In uw geval lijkt een Virtual server het beste, dan kan je zelf bepalen hoeveel je aan SLA's wilt spenderen. Indien je weinig van servers kent enz. kan je beste een reseller hosting nemen. Meestal als je over een groot aantal spreekt kan je uw eigen wensen ook wel opleggen.
Als u wil kan ik ook wel eens kijken wat ik voor u kan doen stuur dan even een PM.
Greetz
-
25-09-2009, 13:57 #5
Ber|Art Visual Design
- Berichten
- 7
- Lid sinds
- 18 Jaar
Ik zou gewoon beginnen met shared hosting en vanuit daar verder kijken, het grootste gedeelte van de SLA (uptime garantie) zit al in die SLA en je hoeft niets zelf te doen of te onderhouden. Een VPS opzetten en onderhouden is niet zo makkelijk als je denkt, en kost veel tijd! En als shared hosting te veel (zeg > 200 domeinnamen) wordt kan je beter IMO upgraden naar een eigen dedicated server ipv naar een VPS
-
25-09-2009, 17:40 #6
- Berichten
- 2
- Lid sinds
- 16 Jaar
Daniel F, Vincent, tomhoremans, Berrie Pelser, bedankt voor jullie uitgebreide feedback en nuttige adviezen. Met alle aanbevelingen in de hand ga ik nog eens goed nadenken.
Tnx
-
25-09-2009, 17:42 #7
Ber|Art Visual Design
- Berichten
- 7
- Lid sinds
- 18 Jaar
Suc6! :)
Plaats een
- + Advertentie
- + Onderwerp
Marktplaats
Webmasterforum
- Websites algemeen
- Sitechecks
- Marketing
- Domeinen algemeen
- Waardebepaling
- CMS
- Wordpress
- Joomla
- Magento
- Google algemeen
- SEO
- Analytics
- Adsense
- Adwords
- HTML / XHTML
- CSS
- Programmeren
- PHP
- Javascript
- JQuery
- MySQL
- Ondernemen algemeen
- Belastingen
- Juridisch
- Grafisch ontwerp
- Hosting Algemeen
- Hardware Info
- Offtopic