Gezocht Prestashop developers




Het probleem:




Er is een centraal systeem waarin door het fulfilment bedrijf de voorraad wordt bijgehouden (FFS) en waar de orders in binnen komen. Er is een koppeling die er voor zorgt dat de orders vanuit zowel Magento als Prestashop automatisch in FFS komen. Het is daarbij de bedoeling dat de voorraad vanuit FFS naar zowel Magento als Prestashop wordt teruggekoppeld op het moment dat er goederen worden ingeslagen of wanneer er vanuit 1 van de webshops een verkoop is. Het gaat mis bij het voorraadbeheer.




Het juist weergeven van de voorraad in beiden shops lukt niet volledig. Vreemd genoeg ziet het er naar uit dat het bij het bij de meeste producten goed gaat, maar bij enkele producten niet.


Zo is er in Prestashop op dit moment artikel 6182. De voorraad staat op nul, terwijl er 3 stuks in het fulfilment systeem op voorraad staan.
Ook bij Magento gaat het met enkele producten mis. In Magento heb ik de mogelijkheid om éénmalig de voorraad te synchroniseren. Als ik van deze functie gebruik maak, staat de voorraad wel goed. Alleen wordt bij producten die op nul stonden de status niet veranderd van “niet in voorraad” naar “in voorraad”, terwijl de koppeling hiervoor zou moeten zorgen.




Een ander belangrijk probleem op dit moment is echter dat het er naar uit ziet dat de koppeling naar Prestashop er op de een of andere manier voor zorgt dat de verkoopprijzen worden beïnvloed. Een deel van de producten heeft de normale verkoopprijs, terwijl een ander deel ineens 6% duurder is en sommige producten zelfs 2x 6%. Aangezien de voedingsmiddelen die wij verkopen een BTW tarief van 6% hebben vermoed ik dat de BTW er iets mee te maken heeft, maar ik begrijp niet hoe de verkoopprijzen kunnen worden verhoogd door een koppeling van de voorraad.

Het kan liggen aan de BUG, zoals ik heb vernomen gaat het mis met de webserver


Ook graag PrestaShop upgraden naar de nieuwe versie


Betaling: per factuur
Opdracht: Per direct








Graag reacties via SD