Uitgever Sega heeft bekendgemaakt dat realtime-strategy-spel Shogun: Total War 2 op 15 maart 2011 wereldwijd wordt uitgebracht. Het nieuwste deel in de Total War-serie zal dan exclusief voor de pc verschijnen.

Met Shogun 2 keert ontwikkelstudio The Creative Assembly terug naar de setting waarin de Total War-franchise ooit is begonnen. Het spel zal land- en zeegevechten volledig in 3d in beeld brengen. Voor Shogun 2 verricht de studio onder meer veel werk aan schaduweffecten van dynamische lichtbronnen. Ook de voor de franchise kenmerkende campagnemap zal weer een nieuwe look meekrijgen.

Behalve vermakelijke gameplay hopen Sega en The Creative Assembly gamers ook wat geschiedenis bij te brengen, door diverse teksten van Sun Tsu in het spel te verwerken. De kunstmatige intelligentie in Shogun 2 is gebaseerd op deze oude teksten, die van grote invloed waren op de manier waarop in het oude Japan oorlog werd gevoerd.

Sega heeft Tweakers.net laten weten dat er over een eventuele Mac-release nog niets bekend is. De community verwacht echter niet dat de game voor de Mac zal worden geoptimaliseerd.
shogun2.info
shogun-2.com
shogun-2.info
shogun-2.net

Allemaal vrij te registeren ;)