Ik zou zelf niet snel een container aan spulletjes uit China kopen. Zelfs al denk je te weten wat de importkosten zijn kan dat nog tegenvallen bij steekproef. Ook is het verzend/diefstal risico volledig vaak volledig voor uw rekening.
De Chinese shops sturen hier van alles naartoe dat vaak onder de radar blijft vanwege de kleine pakketten, lage bedragen en omdat het aangemerkt staat als cadeau. Het enige nadeel is de verzendtijd, maar verder biedt het vrijwel alleen maar voordelen om een dropshipping constructie te hanteren. In het uiterste geval zou u ook nog kunnen kiezen voor delayed delivery model, waarbij een lever datum al vast staat en uitgeleverd wordt mits genoeg mensen bestellen. De meeste mensen slikken dat wel voor een juiste prijs, zolang ze duidelijkheid hebben.
Diezelfde Chinese shops nemen wel in rap tempo onze hobby/componenten markt over vanwege hun oneerlijke voordeel (lage lonen/slavernij/giftige en EU-verboden grondstoffen/Chinese overheid subsidies voor internationale handel tegen inkoopprijs), en onze overheid zou daar tegen moeten beschermen maar doet daar weinig tegen. Dit is toevallig ook exact uw markt zoals ik het lees, dus ik zou goed nadenken of u daar de concurrentie mee wil aan gaan.
Niet dat het op dit moment zo bijzonder goed gaat met de Chinese economie, maar ik denk dat we allemaal wel aanvoelen dat het niet ethisch is om Chinese rommel hier aan te bieden (voor zowel onszelf als voor hun), terwijl we zelf productiebanen verliezen.
Nederlandse producten zijn vaak wel een stuk degelijker, voorbeeldje waar ik zelf niets mee te maken heb: https://www.secrid.com/
- Producten inkopen uit China. Wat zijn de bijkomende kosten?
-
10-08-2015, 16:29 #16
- Berichten
- 216
- Lid sinds
- 17 Jaar
Re: Producten inkopen uit China. Wat zijn de bijkomende kosten?
Laatst aangepast door R. Bommel : 10-08-2015 om 16:40
-
13-08-2015, 11:19 #17
- Berichten
- 137
- Lid sinds
- 16 Jaar
Re: Producten inkopen uit China. Wat zijn de bijkomende kosten?
Zelden zoveel onzin bij elkaar gezien...
Je productprijs bestaat uit de volgende kosten:
- Aankoop bij de leverancier
Je inkoopprijs plus eventuele wisselkoers/bankkosten.
- Verzending naar Nederland
Bij luchtpost tot aan de deur, bij containervracht tot in de haven. Let daar wel op. Als je je bestelling via zeevracht laat komen komen daar binnen Nederland bijna altijd nog kosten bij voor de haven, het inklaren, en de verzending tot jouw deur. Dat is naast de kosten voor de douane (BTW + invoerrechten)
- Invoerrechten
geen vast percentage, maar afhankelijk van je product over de volledige aanschafprijs (dus aankoop + verzending + evt. verzekering en bankkosten die op het factuur van de verkoper staan). Zie ook: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp#
- 21% BTW
Je kunt een vergunning artikel 23 aanvragen, dan hoef je de BTW niet voor te schieten, maar dien je wel een aparte import boekhouding bij te houden. Zonder die vergunning kun je je BTW gewoon bij de eerst volgende aangifte als voorbelasting opgeven.
- Kosten voor inklaring
Meestal moet je een paar euro (afhankelijk van het totaalbedrag) betalen aan de transporteur voor het doen van de inklaring. Wij betalen bij Fedex 12 euro tot 8000 euro invoer geloof ik (we schieten geen BTW voor ivm vergunning art. 23, de kosten zijn dan lager), bij PostNL is het tegenwoordig volgens mij 17 euro.
En om dan de andere punten nog maar even duidelijk te maken:
Er is geen steekproef bij bedrijven als Fedex, UPS, DHL etc. alle pakketten komen daar netjes door de inklaring. Alleen concumentenspul via PostNL wordt regelmatig doorgelaten. Zendingen van een fatsoenlijke leverancier (dus geen Ebay aankoop) komen altijd het land in met een factuur op de doos.
Producten uit China kunnen van prima kwaliteit zijn, maar ze verkopen er ook de grootste (namaak) rotzooit. Het hoeft echt niet slechter te zijn dan producten gemaakt in Nederland. Het is wel een hele andere cultuur dan hier. Klanttevredenheid zijn ze heel goed in, tot het ze geld gaat kosten. Als je een leuk inkoopvolume hebt is er vaak veel meer mogelijk. Wij sturen onze garantieproducten bijvoorbeeld nooit terug.
Bij een regelmatige stroom goederen zul je een EORI nummer moeten aanvragen/krijgen bij/van de douane. Die moet op elke doos en op elk factuur bij de invoer vermeld worden.
Plaats een
- + Advertentie
- + Onderwerp
Marktplaats
Webmasterforum
- Websites algemeen
- Sitechecks
- Marketing
- Domeinen algemeen
- Waardebepaling
- CMS
- Wordpress
- Joomla
- Magento
- Google algemeen
- SEO
- Analytics
- Adsense
- Adwords
- HTML / XHTML
- CSS
- Programmeren
- PHP
- Javascript
- JQuery
- MySQL
- Ondernemen algemeen
- Belastingen
- Juridisch
- Grafisch ontwerp
- Hosting Algemeen
- Hardware Info
- Offtopic