Verkoop Covid-19 verkoopplatform

Ondanks de zomer wordt er flink gekucht in Nederland. De kans is aanwezig dat we in Nederland in de herfst of winter opnieuw te maken krijgen met een nieuwe coronagolf. Dit gaat gepaard met een hogere vraag naar coronatesten. Het verkopen van coronatesten kan als verzekering dienen om je huidige business tijdens lockdowns te beschermen.


Omschrijving website
:

De website voorziet bedrijven en particulieren van betrouwbare Covid-19 testen (metingen). De website is voortgekomen als extra dienst om bestaande klanten vanuit een bestaand biotechnologiebedrijf om voornamelijk de maritieme sector te voorzien van een covid-19 test. In september 2020 is tevens besloten de website open te stellen voor particulieren en zzp'ers gezien het gebrek aan testcapaciteit.


Omzet
Sinds augustus 2020 is Meetcorona losgekoppeld als onderdeel van een bestaand bedrijf en doorgegaan als nieuwe en zelfstandige entiteit. De omzet is vanaf augustus 2020 t/m eind 2020 €63.723,03 geweest. De piek in de omzet in oktober is vooral afkomstig geweest van een kleine groep bedrijven, die zich in middelgrote groepen structureel moesten laten testen.



Alle omzet is organisch er is niets aan marketing gedaan. Vervolgens is de website verwaarloosd en is er niet meer naar omgekeken.

Sinds de laatste inkomsten van de screenshot zijn er geen inkomsten meer geweest, omdat de klant simpelweg niet kon afrekenen. De website is verwaarloosd, omdat andere projecten meer aandacht vroegen.

Startklaar verkoopplatform Covid-19 testen (60k+ omzet behaald)-png

Systemen


De website draait op Wordpress en er is gebruik gemaakt van een gekocht thema dat is aangeschaft. Hier hoort tevens een handige CMS bij om mooie pagina's te maken. De licentie thema + CMS zijn bij de koop inbegrepen. Er is hierbij geen sprake van maandelijkse kosten.

Er zit een betalingssysteem achter die loopt via Paytium Pro, die een koppeling met Mollie maakt. Deze plugin kost 99 euro per jaar. Je mag om op te starten voorlopig eventueel gebruik maken van een licentie van mij. Het gebruik van payment provider Mollie is gratis.


De laatste 60 aanmeldingen zijn automatisch geregistreerd in de automatiseringssoftware van ActiveCampaign. Dit is niet noodzakelijk, maar de koppeling is wel gemaakt. Hiermee wordt er een mailinglijst opgebouwd. Een export van de mailinglijst is bij de koop inbegrepen.


Voor de tweetaligheid van de website wordt Gtranslate gebruikt. Een abonnement kost 9 dollar per maand. Dit is groot voordeel, omdat in de praktijk blijkt dat personen uit het buitenland moeite hebben een testlocatie te vinden in Nederland. Deze personen kunnen namelijk niet terecht bij de GGD.

Levaranciers + marges


De testen worden momenteel ingekocht bij een leverancier met teststraten op verschillende plekken in Nederland. We hebben een overeenkomst met een commercieel lab waarbij we patiënten kunnen invoeren in een online portal. Vervolgens krijgt deze persoon automatisch een barcode toegezonden, waarmee deze getest kan worden op de opgegeven locatie. De patiënt krijgt per sms de uitslag. Deze uitslag kunnen en willen wij niet inzien om AVG-technische redenen. De patiënt en het lab krijgen dus enkel de uitslag te zien.


Je dient zelfstandig contact op te nemen, je te registreren als opdrachtgever en een overeenkomst te sluiten met deze partij. Ik kan je voorzien van contacten.


Mijn idee is dat er bij concurrerende partijen hogere marges zijn te bedingen. Ook kan er voor worden gekozen zelf testen in te kopen om hogere marges te realiseren. Ik kan je voorzien van telefoonnummers en namen van een aantal (grote) partijen die coronatesten verkopen.


Huidig proces


De klant vult de gegevens in op de website
De klant rekent af via Mollie met derde partij
De klant ontvangt een bevestiging + automatisch gegenereerde factuur per mail. Hierin staat dat hij/zij op korte termijn een tweede bevestiging kan verwachten
Klant ontvangt een barcode, waarmee deze op locatie getest kan worden.
Klant ontvangt de uitslag per SMS.
Lab betaald uit

Alternatief proces I

De klant wordt doorgestuurd via een affiliatelink doorgestuurd naar de website van een verkoper. Hiervoor wordt een commissie ontvangen

Alternatief proces II

Meetcorona koopt testen in
Klant vult gegevens in
Klant rekent af via Mollie
Meetcorona verzend de testen

Mailinglijst


Bij de koop is tevens een export van een mailinglijst inbegrepen van ongeveer 60 klanten die reeds een test besteld hebben via de website.


Bezoekers


Startklaar verkoopplatform Covid-19 testen (60k+ omzet behaald)-meetcorona-png

2100 de afgelopen dagen. Er zijn geen social media accounts en er wordt niet aan marketing gedaan.

Reden verkoop + overdracht


Focus op beter lopende projecten. Het onderhoud van de website is verwaarloosd. What you see, is what you get. Het betreft een zakelijk verkoop. Ik kan je op kantoor ontvangen of telefonisch toelichting geven over de werking van de website. Ook vind ik het geen probleem om enkele technische dingetjes te regelen om de website werkende te krijgen.


Nadat een koper (bod 2500,-) zich in het verleden niet meldde is dit mijn eerste verkoop via Sitedeals dus vergeef me enkele vergeten aspecten.


URL:
Leeftijd site (maanden): 24

Maandelijks inkomsten: 0
Details:

Unieke bezoekers/dag: 23

Waarom verkopen: Focus op andere projecten

Betaling via:
Paypal | Overschrijving | Andere
WIS MIJ: (De titel van je topic is als volgt samengesteld: naam.nl | xxxbez/dag | xx€ inkomsten/mnd)