Omschrijving website: Deze website verkoopt haarverzorgingsproducten van allerlei merken. Er staan duizenden producten op de website.

URL: alleen voor koper
Leeftijd site (maanden): 5+ jaar

Maandelijks inkomsten:

Voor Maart/Corona had de website ongeveer 500 Euro aan inkomsten per maand.

Op dit moment zitten we in maart al op een omzet van bijna 3000 ex BTW. Gisteren alleen al hebben we 800 euro omgezet.
Vandaag, amper 11.30 -> 350 euro ex btw.

Het gaat dus op dit moment heel hard. En eerlijk is eerlijk, dat is precies de reden dat ik de website nu wil verkopen.

Hij verdient namelijk iemand die dit beestje weer elke dag zo kan laten draaien. Ik heb em laten versloffen de afgelopen tijd. Heb begin dit jaar nog wat SEO gedaan en nieuwe producten toegevoegd. Toen zag je ook direct dat de bezoekers weer wat toenamen. Maar ik heb het gewoon te druk om deze site echt de aandacht te geven die het verdient.

De webshop draait op Magento 1 en die is eigenlijk wel een keer aan vernieuwing toe. Hij draait nog als een tiet zoals je ziet, maar eigenlijk zou iemand deze site over moeten nemen die gewend is om webshops te bouwen en dit beestje opnieuw opzetten in WooCommerce, Magento 2 of iets anders wat weer een beetje bij de tijd is.

De hosting is nog betaald voor ongeveer driekwart jaar. (360 euro per jaar). Daar zit de postcode API bij in.

Het is voor iemand die de site dus overneemt ook een beetje een gokje waar Corona gaat stranden. De lockdown gaat vooralsnog door tot 1 juni. Dus je kan tegen die tijd de site al hebben terugverdiend. In de tussentijd heb je mooi de tijd om de site opnieuw op te bouwen in een nieuw CMS. Of je laat het gewoon lekker doordraaien. Site is retesnel en draait prima dus het hoeft niet meteen.


Prijs: Bieden vanaf 950 euro ex btw. Let op, geen reserve. Buy now voor 6950. Veiling verloopt 24 uur na het laatste bod. Dus niet lang wachten tot je aan de bak kan.

Wat zijn de kansen:

Sowieso SEO. Als je een beetje handig bent met tekstschrijven en linkbuilden kun je zo weer topposities pakken. Die zijn wat weggezakt. Maar heb nog voldoende top 10 noteringen.

Toevoegen van nieuwe producten. Er staan op moment van schrijven nog zeker 250 nieuwe producten te wachten die toegevoegd kunnen worden op de site. Ik laat je zien hoe het werkt.

Google Shopping. Er is een feed die je volgens mij rechtstreeks kan koppelen met shopping.

Hoe is de logistiek en voorraad geregeld?

Alles is uitbesteed. Eigenlijk is het gewoon een drop shipping site maar alles is via NL'se betrouwbare partners opgezet. Gewoon verzending via PostNL. Volgende dag in huis.
Zelfs met de huidige drukte heb ik met minder dan een uur per dag eigenlijk geen omkijken naar de site. Qua onderhoud heb je er dus echt amper werk aan. Het is alleen een kwestie van wat SEO liefde geven en nieuwe producten toevoegen.

Normaal gezien wordt er ongeveer 5% - 10% van de omzet via affiliate gedaan. Met 10% commissie. Het affiliate-programma mag je overnemen. Op dit moment is het percentage via affiliate toegenomen tot 40%. Je kan als koper er natuurlijk voor kiezen om in deze tijd de commissie te verlagen en zelf meer marge te pakken. Aan de andere kant: 60% is nog steeds organisch / onbetaald.

De gemiddelde marge op de producten is zo'n 25% - 40%.

De gemiddelde orderwaarde ligt op ongeveer: €30,-

Er wordt zelden iets retour gestuurd. Mensen weten wat ze kopen. Het is niet zoals kleding.

Gemiddeld leg je 1 Euro bij qua verzendkosten als mensen in NL onder de 40 euro bestellen en in Belgie onder de 50 euro bestellen. De verzendkosten die we dan rekenen zijn 5,95 (NL) en 7,95 (BE). Je betaalt iets van 5,50 ex btw (NL) en 7,30 ex BTW (BE) per verzending.

Ongeveer 20% - 25% van de orders zijn boven de €40 - €50. Er zijn natuurlijk ook orders van €100+. Middelt elkaar een beetje.


Om de koper te beschermen geef ik geen domeinnaam vrij. Je mag echt alles in zien als de veiling rond is.

Analytics, mollie, cms, inkooptarieven, etc. Je mag alles inzien.

Ik factureer 20% vooraf. Na betaling krijg je alle info te zien die je wil. Zie je daarna alsnog af van de koop dan krijg je al het geld weer retour. Ik ga ervan uit dat het gewoon allemaal doorloopt. Dan factureer ik nog 30% en geef ik je na betaling overal toegang toe. Dan factuur ik laatste 50% en zetten we na betaling alle contracten om. Check mn feedbackscore bij twijfel.

Verkoop is "AS IS". Geen garantie. Ik breng je in contact met de webbouwer die mij nu helpt. Hele aardige kerel en erg behulpzaam. Als er dingetjes zijn fixt hij het heel snel.

Betaling via:
bankoverschrijving middels zakelijke factuur



Webshop in haarproducten (voorraad + distributie uitbesteed aan NL partners)-schermafbeelding-2020-03-om-png Webshop in haarproducten (voorraad + distributie uitbesteed aan NL partners)-schermafbeelding-2020-03-om-09-png Webshop in haarproducten (voorraad + distributie uitbesteed aan NL partners)-schermafbeelding-2020-03-om-png Webshop in haarproducten (voorraad + distributie uitbesteed aan NL partners)-schermafbeelding-2020-03-om-png Webshop in haarproducten (voorraad + distributie uitbesteed aan NL partners)-schermafbeelding-2020-03-om-png


Hier nog wat van search console