Beste SD'ers,

Ik bied hierbij een complete schipholtaxi website aan. De site biedt taxiondernemers, welke taxiritten uitvoeren van en naar Schiphol de mogelijkheid om zich gratis in te schrijven via de website.

Nadat de taxiondernemer zich heeft geregistreerd krijgt deze een e-mail met een bevestigingslink. Vervolgens er ingelogd worden om een profiel aan te maken. (test-account: username: test | wachtwoord: alibaba) - >> website: http://goo.gl/34xeG (Om in te loggen op het 'slotje' klikken en inloggen).

Tijdens het opmaken van het profiel kan de taxiondernemer zijn eigen gegevens invoeren. Tijdens opgave van de vestigingsplaats wordt gebruik gemaakt van een abonnement van D-Centralize. Je betaald per jaar € 30,00 (en in het ergste geval, maar dan is het druk op je website € 75,00 excl. 21% BTW) voor een abonnement.

Taxiondernemers kunnen op hun profiel de volgende dingen toevoegen/aanpassen:

  • Bedrijfsnaam invoeren
  • Een slogan invoeren (bijv. "wij zijn de beste taxi")
  • Hoe klanten kunnen betalen
  • Wat voor taxi's zij hebben
  • Eén afbeelding of logo uploaden
  • Wat het 24/7 telefoonnummer is
  • Website en e-mailadres (*alleen betalende ondernemers)


Dit abonnement maakt het mogelijk voor de ondernemers om met behulp van slechts de postcode en het huisnummer alle gegevens te voorschijn te 'toveren' (provincie, gemeente, plaats, evt. net-nummer en de lengte graad en breedte graad = handig voor Google Maps.) (D-Centralize: http://www.d-centralize.nl/pro6pp/)

De ondernemers kunnen verder zoals gezegd helemaal gratis een account en een profiel aanmaken. Echter moet er betaald worden voor een website vermelding. Na een betaling (het tarief moet je zelf bedenken) krijgt het profiel van de ondernemer dus een website link en een link naar een persoonlijk e-mail formulier waarmee mensen een mail kunnen sturen naar de taxiondernemer.

Verder biedt een betaald account ook meer exposure voor de ondernemer omdat zijn profiel ook zichtbaar wordt in zijn eigen gemeente. Dit in tegenstelling tot onbetaalde accounts. Deze zijn alleen zichtbaar in de plaats waar het bedrijf is gevestigd.

Iedere ondernemer kan zijn eigen account beheren. Betalende ondernemers moet je standaard met phpMyAdmin bijwerken. Tegen een meerprijs (€ 69,00) kan er ook een iDEAL(via Mollie.nl, dus een mollie acount ID is noodzakelijk) betaal optie ingebouwd worden. Na succesvolle betaling wordt het account automatisch voor 365 dagen premium. De ondernemer kan in zijn profiel precies zien hoelang het account nog premium zal zijn.

Het gaat om een .in extensie. Hierdoor krijgt het hele domein een mooie uitspreekbare url (schipholtaxi...///in///... Nederland)

De H1 tag is op iedere pagina anders. Bijvoorbeeld op de voorpagina Schipholtaxi in Nederland en op de provincie pagina's staat bijv. Schipholtaxi in Zuid-Holland, et cetera.

De website is opgebouwd met PHP, MySQL, CSS en beetje jQuery voor postcode, huisnr. en registratie formulier.

Alle provincies, gemeenten en plaaten in Nederland zijn in de database ingevuld. Ook deze Friese plaaten met loan, etc. werken goed in de seourls.

De website is gemaakt voor de verkoop. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. Betaling geschiedt vooraf via een bankoverschrijving op basis van een BTW factuur. (domeinnaam(.in) staat bij TransIP en deze kan gratis ge-pushed worden na een x-aantal dagen). Verhuiskosten van de domeinnaam(.in) zijn voor rekening van de koper/nieuwe eigenaar.

Als de nieuwe eigenaar dit slim aanpakt en er tijd in steekt kan dit best een klapper worden. Taxiondernemers zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren van promotie en bijv. 35 euro per jaar is niet veel.

Als je vragen hebt kan je een reply plaatsen in dit topic of desgewenst een PM sturen.

Gr. Rich