Ik zit even met het volgende:

Ik ben dus van plan een CMS te maken, maar niet direct het 'standaard' CMS zoals vele er bekend mee zijn. Mijn doel is om het als 'platform' te gebruiken voor alle websites die er gaan komen (van mij zelf / klanten of whatever). Ik wil dus wel met MVC gaan werken op een manier dat het soort van modulair achtig OOP wordt.
Mijn keuze viel dan ook op Kohana / code igniter als framework

In kort wat ik dan graag zou willen:

- CMS op allerlei 'lvls'.
Hiermee doel ik dat je als 'coder' zo min mogelijk werk hoeft te doen, en vrijwel alles in het CMS kan invoeren. Natuurlijk maak je het 1 en ander in de back-end, maar dit moet zo worden gemaakt dat je je project eindigt in het CMS. Dat je met gemak pagina's kan maken, blocken kan aanpassen / verplaatsen.

Dat gebruikers dus ook gebruik van het zelfde CMS kunnen maken, alleen dan op het andere niveau. Doel is eigenlijk dat ze vrijwel ALLES zelf kunnen aanpassen (non code wise). Meer en verder dan dat je kan bij de wat bekendere CMSen als Joomla / WP etc etc

Nu zit ik dus: Hoe kan ik dit het beste doen?

- Welk framework
- Op welke manier bouw je je functies e.d op
- Hoe zorg je voor efficiëntie in je CMS?
- Op welke manieren zou je content / pagina's / menu's eigenlijk heel de mikmak kunnen beheren zodat het goed te programmeren is op DAT moment, en toch goed aanpasbar is op user niveau?

Op dit moment maak ik bijv. websites puur gebaseerd op DIE website. Dus een functie is heel strak en voor een andere website maak je weer gebruik van andere functies.
Nu moet er eigenlijk 1 algemene functie komen waarin je dan bijv. een menu op allerlei manieren er uit kan halen. Dit even als klein voorbeeldje zodat je een idee krijgt.

Dus.. heeft iemand sowieso al tips / opmerkingen en heb je wellicht wat lees voer van mensen die hier meer ervaringen mee hebben dan mij?