BATUMI, GEORGIË - (spreek uit: “Batoemi”) Voor een weekje relaxen aan het strand is de Zwarte Zee misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar Batumi, de Georgische havenstad aan de Zwarte Zeekust, is verbazend aangenaam.

Batoemi is een charmante zuidelijke stad, op de grens tussen Europa en Azië. Het leven begint er niet al te vroeg - vanaf een uur of tien gaan winkels en kiosken open. Het is er subtropisch warm. Op het kiezelstrand zitten en zwemmen toeristen uit Georgië en de buurlanden. Er zijn peddelbootjes en andere vaartuigjes te huur. Anderen wandelen langs de promenade.

De prijzen zijn laag in Batoemi, ook in vergelijking met Tbilisi (waar vooral de hotels duurder zijn).De architectuur van de stad weerspiegelt zijn geschiedenis. Er zijn Europese en Aziatische stijlen te zien, elementen van Georgische, Engelse, Franse, maar ook van sovjet- en 19e eeuwse Russische architectuur. De stad is prachtig verlicht, wat een avondwandeling door Batumi tot een belevenis maakt. Fonteinen, muziek en het aroma van tropische planten maken de ervaring compleet.


De oude stad is nog echt authentiek. Er zijn kleine (souvenir)winkeltjes en cafés, straatjes met ronde keien. De huizen hebben verschillende, vrolijke kleuren. Opvallend aan de gebouwen is dat er vaak fantasiefiguren op zijn afgebeeld. Rond de markt kun je wat drinken bij een café. Voor de Georgische keuken en natuurlijk de Georgische wijn zijn de restaurants in de Gorkistraat een goede keuze.


Top domeinnaam te koop www.Batumi.(nl) * Georgie-batumi-boulevard-jpg

Langs de rand van de stad strekt zich een twee kilometer lange boulevard uit. Ook hier kun je lekker winkelen, eten en drinken en zijn er allerlei attracties. De boulevard geeft niet alleen uitzicht op strand en zee, maar ook de aankomende en vertrekkende schepen. Batumi is (naast Poti, dat een stuk noordelijker ligt) een belangrijke havenstad voor Georgië. Op de boulevard staat een beeld van een dolfijn als symbool van de stad. Dolfijnen zijn zowel in zee als in het plaatselijke dolfinarium te zien.

De inwoners van Batoemi zijn trots op de botanische tuin bij de stad. Hoewel door de hele stad subtropische bomen en planten staan, is deze tuin echt een bijzonderheid. Het is een woud van exotische, subtropische bomen en planten. Er zijn meer dan 2000 boomsoorten, Kaukasische maar ook uit alle andere delen van de wereld.

Top domeinnaam te koop www.Batumi.(nl) * Georgie-batoemi-batumi-jpeg

Batoemi groeit de laatste jaren snel. Er wordt nieuwbouw neergezet voor banken en hotels, sport- en amusementscentra en woonhuizen. Net als de duidelijke aanwezigheid van een rijkere groep inwoners, met luxe auto’s, boten en appartementen, zou dit wel eens op een ‘gouden’ toekomst voor de stad kunnen duiden als handels- en zakencentrum.

zoals je kunt zien is er veel mogelijk met deze prachtige domein, mocht je interesse hebben in deze domein? stuur een PM met een serieuze bod.